Lief & Leed

Het doel van Lief & Leedstraten: meer aandacht voor elkaar zodat buren zich gezien, gewaardeerd en gesteund voelen.

Lief & Leed is een pilot van Buurtwerk Dordrecht en Wijk voor Wijk voor Crabbehof en Wielwijk. De eerste vijf Lief & Leedstraten zijn zodoende in deze wijken. Het idee is afkomstig uit Rotterdam waar inmiddels ruim 750 Lief & Leedstraten zijn. De gangmakers in een straat kunnen het potje gedurende een jaar gebruiken voor bijvoorbeeld een bloemetje, kaart, fruitmand of een ander cadeau voor een bewoner uit de straat.

Wethouder Stam was meteen enthousiast over de pilot. “Een geweldige actie. Met een positieve insteek omkijken naar elkaar. Bovendien is het een goede manier om eenzaamheid tegen te gaan. Hopelijk verspreidt dit zich verder over nog veel meer straten.”
Zou je het ook leuk vinden om een Lief & Leedpotje voor jouw straat te beheren en woon je in Crabbehof of Wielwijk? Neem contact op met Buurtwerk Dordrecht via Trefpunt de Nieuwe Stoof op tel. 078-617 32 40 of bel naar Wijk voor Wijk, 078-655 92 10.

Aan de slag!

Ook aan de slag bij Wijk voor Wijk? Neem contact met ons op via info@wijkvoorwijk.nl We maken graag een afspraak met je om de mogelijkheden te bespreken. 

 

Klus aanmelden

Neem contact met ons op via info@wijkvoorwijk.nl
of bel 078 655 92 10