Geslaagde aftrap met grote schoonmaakactie


Op woensdag 26 was de grote schoonmaakactie in Crabbehof door Team Wijk voor Wijk, Geef het Dordt, de afvalcoaches van HVC, Speelotheek Pip & Zo, Operatie Steenbreek en bewoners in Crabbehof. 

Direct om tien uur liep het storm met bewoners die grofvuil kwamen brengen. Om half een zat de eerste container tjokvol!
Twee busladingen met bruikbare spullen voor Geef het Dordt, speciaal gebracht of ter plekke gesorteerd. Een schone straat én armoedebestrijding in een moeite door!
Veel bewoners met vragen en opmerkingen voor de afvalcoaches van HVC. Op de goede manier afval scheiden kon direct in de milieustraat.

Kinderen die trots poseren met hun creaties, gemaakt van restmaterialen in de workshop van Speelotheek Pip & Zo. Bij Operatie Steenbreek werden weinig tegels ingeleverd, maar leuke gesprekken met buurtbewoners én bewoners die spontaan plantjes kwamen brengen, zelf gestekt of gezaaid. Hoe leuk is dat!?

Inzet van Team Wijk voor Wijk met afval inzamelen, ophalen van grofvuil bij bewoners met de bakfiets, in gesprek met mensen die willen meedenken en meedoen voor een schone straat, zorgen voor de koffie, thee en limonade. Elders in de wijk ging het ‘gewone’ schoonmaken ondertussen door met het opruimen van zwerfafval en het legen van de afvalbakken. Ook Buurtpreventie Crabbehof maakte een opruimronde door de wijk.

Na afloop van een topdag een lekker opgeruimd gevoel. ’n Schone straat…je hebt het zelf (en samen) in de hand!

Wijk voor een Schone Wijk

Client
28,Jun,19
Onderwerpen: - by - Bekeken x 5710